Новини


Міжнародна співпраця та інтеграція у глобальні ланцюги доданої вартості – Вебінар

29.05.2020

1 червня, 15:00–16:30

Платформа Industry4Ukraine спільно із Мінекономіки за підтримки ЮНІДО продовжує серію експертних обговорень та випусків аналітичних дайджестів, присвячених антикризовим заходам у промисловій сфері щодо протидії COVID-19. 

Пандемія прискорила процеси перегляду позицій провідних регіонів та країн по відношенню до багатьох аспектів міжнародної торгівлі. З новою силою на перший план виходять питання решорингу, зміни ланцюгів постачань, нових форматів співпраці у регіонах. Для України ці процеси відкривають як нові можливості (особливо, в рамках євроінтеграції), так і загрози – адже такі ж можливості розглядають інші країни.

Під час проведення вебінару будуть розглянуті наступні питання трансформації ланцюгів доданої вартості:

  • Якою має бути загальнонаціональна стратегія інтеграції в глобальні ланцюжки?
  • Чи може Україна хоча б частково замінити Китай для ЄС в напрямах промислових виробництв, технологій, а також R&D?
  • В якому стані перебувають наші представники промисловості та хайтек, які вже інтегровані в такі ланцюги? Які їхні головні переваги, але також виклики та проблеми співпраці на міжнародній арені?
  • Як спільнотам промисловців та хайтек прискорити рух до інтеграції в регіональні та глобальні ланцюжки?

Серед доповідачів заходу: представники Мінекономіки, Industry4Ukraine, Торгово-промислової палати України, Інституту економічного прогнозування НАНУ, а також провідних учасників ринку – МДЕМ (Миколаїв), S-Engineering (Одеса), Укрпромзовнішекспертиза (Київ), Асоціація підприємств промислової автоматизації України.

Вебінар буде корисним для всіх учасників промислових та хайтек ринків, хто вже бере участь у міжнародних ланцюгах чи планує таку участь, а також представників центральних та регіональних органів виконавчої влади.

Матеріали дискусії стануть основою наступного Аналітичного дайджесту Industry4Ukraine, що планується до виходу на наступному тижні. Модерує захід Денис Базілевич, координатор платформи Industry4Ukraine.

Реєстрація за посиланням.

 

Опитування щодо наявних бар'єрів для розвитку кластерів, передумов участі бізнесу у них: https://bit.ly/2XfPWqd