Новини


Два фінансових агентства США будуть кредитувати український бізнес

19.09.2019
Вітчизняний бізнес тепер зможе скористатися послугами державних фінансових агентств США OPIC і Ex-Im-банк.
 
Як стало відомо з повідомлення А.Гордіна, керуючого Broad Street Capital Group (Нью-Йорк, США) у ході круглого столу «Фінансування для бізнесу», від Ділової ради США-Україна (USUBC), компанії готові кредитувати українських підприємців в обмін на експорт обладнання, послуг, матеріалів і робіт з часткою не менше 50% власного виробництва.
 
При цьому OPIC надасть фінансування на тривалу перспективу - термін до 15-20 років - із загальною сумою до 350 мільйонів доларів, Ex-Im - на торгові угоди з відстрочкою платежів до 1 року, на середньострокові перспективи - до 7 років - сумою до 25 мільйонів доларів за транзакцію. Спікер зазначив, що OPIC за останнє десятиліття вклав в подібні проекти кілька мільярдів доларів, а Ex-Im - сотень мільйонів.
 
Найбільш привабливими для компаній є сфери сільського господарства, відновлюваної енергетики, охорони здоров'я, інфраструктури та будівництва аеропортів, морських портів і залізниць. Але розглядаються і інші ринки. Вони готові сьогодні надати Україні інструменти для підняття економіки в торгівлі та інвестиціях. Щоб отримати кредитування, необхідні лист про зацікавленість та відповідна заявка. Також потенційному позичальникові потрібно приблизно 15% від загальної суми угоди - для початкового внеску. Терміни розгляду заявок - кілька місяців.