Новини


Спільна публікація ОЕСР і Євростату «Керівництво Осло - Рекомендації по збору та аналізу даних з інновацій» Oslo Manual 2018

21.11.2018

Спільна публікація ОЕСР і Євростату «Керівництво Осло - Рекомендації по збору та аналізу даних з інновацій» є основним методологічним документом Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) в області інновацій як для країн, що безпосередньо беруть участь в діяльності ОЕСР, так і ряду країн Східної Європи, Латинської Америки, Азії, Африки, які не є поки членами цієї організації. Керівництво схвалено Комітетом ОЕСР з наукової та технологічної політики (CSTP), Комітетом ОЕСР за статистикою (CSTATJ і Робочою групою Євростату за статистикою науки, технологій та інновацій (WPSTI).

У виданні 2018 року утримуються поліпшені рекомендації, що відображають еволюціонуючи інтереси користувачів і накопичений практичний досвід. Видання включає в собі нові матеріали, призначені для підтримки виміру інновацій поза сферою бізнесу, розуміння внутрішніх і зовнішніх драйверів інновацій як в бізнесі, так і всередині фірми і, полегшення використання даних з інновацій для статистики та аналізу.

Oslo Manual 2018, 4th Edition можна завантажити  тут